boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De dag dat ik mijn naam veranderde

de dag dat ik mijn naam veranderde dumon tak
  • De dag dat ik mijn naam veranderde
  • Bibi Dumon Tak
  • € 21,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Prachtig beschreven woede en prachtige zusterliefde in een aangrijpend boek

Aby:
Wat kan Bibi Dumon Tak geweldig schrijven. En wat een thema heeft ze hier te pakken: een ten dode opgeschreven zus met twee dotten van kinderen en een ex-man die te kwaadaardig voor woorden (en een eigen naam) is. Die man, moge zijn nagedachtenis voor eeuwig rotten tussen de vuilniszakken van de tijd, die er voor zorgt dat de hoofdpersoon de kinderen van haar zus nooit meer mag zien. Die man, moge hij voor altijd vervloekt zijn door alle goden die er zijn, die het leven van de zus van de hoofdpersoon verziekt wordt, zelfs terwijl ze al doodziek was.
En al die andere mannen in de omgeving zijn ook al niet van die heldhaftige helden.
Dumon Tak weet dat allemaal glashelder te verwoorden, met de woede van een gekwelde zus, een buitengesloten tante, een goed mens die naar de effectieve aanpak zoekt maar die niet weet te vinden.
Schitterend. Openhartig. Goed leesbaar.

De uitgever:
Als haar zusje sterft komt Anna niet aan rouwen toe. Er moet een huis worden leeggeruimd, een testament worden uitgevoerd en er moet contact met de kinderen worden gezocht. Vooral dat laatste, want sinds de dag van Lize’s uitvaart zijn haar kinderen onbereikbaar geworden. De mensen die Anna zouden kunnen helpen durven niet in te grijpen.
De dag dat ik mijn naam veranderde
is een boek over macht en onmacht, over liefde en dood, rouw en wraak, geworteld in een waargebeurde familiegeschiedenis.

ISBN 9789044542714
Uitgever De Geus
Verschenen 2020
Bladzijden 272 blz.
Bindwijze paperback