boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De cowboykampioen

cowboykampioen aura xilonen
  • De cowboykampioen
  • Xilonen, Aura
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Liborio vlucht van Mexico naar Amerika en gaat daar in een boekhandel werken, maar daarnaast wordt hij bokser. Die hele achtergrond zorgt voor een grappig, heel eigen taalgebruik in De cowboykampioen. Rauw en gepolijst tegelijk. Grof en fijnbesnaard. Een rollercoaster van een boek.

De 17-jarige Liborio is een tengere en schuchtere jongen die de armoede van zijn Mexicaanse familie ontvlucht. Zonder papieren komt hij terecht in een Amerikaanse stadje net aan de andere kant van de grens met Mexico. Hij krijgt een baantje in een boekhandel en leest vrijwel alle boeken in de winkel om zijn taalgebruik te cultiveren en zijn kennis te vergroten. Hij wil namelijk indruk maken op het 19-jarige meisje dat hij heeft gered toen ze op straat werd lastiggevallen. Bij die vechtpartij is hij een bokstrainer opgevallen die hem onder zijn hoede neemt en een professioneel bokser van hem wil maken. Nu zal hij eindelijk iets van zijn leven kunnen maken, verwacht Liborio, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

ISBN 9789028426962
Uitgever Wereldbibliotheek
Verschenen 2017
Bladzijden 351 blz.
Bindwijze paperback