boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Darwin in de stad

darwin in de stad schilthuizen
  • Darwin in de stad
  • Menno Schilthuizen
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

De evolutie van planten en dieren stopt niet bij de stadsgrenzen

Aby:
Dit lijkt me ook helemaal fijn om in de kerstvakantie te lezen. De evolutie van planten en dieren stopt niet bij de stadsgrenzen, maar gaat aangepast aan de menselijke bewoning gewoon door.

De uitgever:
In Darwin in de stad laat bioloog en hoogleraar Menno Schilthuizen zien hoe verstedelijking de evolutie van de natuur en dieren stuurt. In de toekomst leeft immers driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naartoe? Naar de stad, toont Schilthuizen aan in dit wonderlijke en verrassende boek. En wanneer de natuur naar de stad gaat, neemt de evolutie een aparte wending. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker, stadsduiven ontwikkelen een detox-verenkleed en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Dankzij evolutionaire aanpassing die zich voltrekt met snelheden waar Darwin niet van had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld en wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid. Een hoofdstuk waarin, helaas, veel biodiversiteit verdwijnt, maar ook splinternieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien.

ISBN 9789045040486
Uitgever atlas contact
Verschenen 2019
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze paperback