boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dankbaar lichaam

kaft dankbaar lichaam thomas mohlmann
  • Dankbaar lichaam
  • Möhlmann, Thomas
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Lots boek van het moment (mei 2021)

Van Lot:
Dankbaar Lichaam  is een liefdesverhaal in gedichten, volgens de ondertitel en dat klopt. Ik heb nog niet eerder zoiets gelezen. Ik werd betoverd door deze manier van vertellen. De bundel bevat losse gedichten, die samen een verhaal vertellen dat de lezer zelf laat ontstaan in haar hoofd. Hier wordt een bijfiguur gekarakteriseerd, daar wordt plotlijnen neergelegd, de liefde wordt bezongen, maar door wie?

Geleidelijk ontstond in mijn hoofd een dromerig beeld van een liefde, een gemeenschap, gewone, ingewikkelde levens. Ik las ademloos de ritmische, geheimzinnige zinnen, waaruit de kleine scenes en profielen zijn opgebouwd. Dat was een bijzondere ervaring, meestal heb ik bij poëzie een lange adem en veel tussendoor denken nodig. Dankbaar lichaam las ik achter elkaar uit. Ik zal me er keer op keer in onderdompelen.

Van de uitgever:

In de poëzie van Thomas Möhlmann komt af en toe een personage langs dat naar de naam Momo luistert. Momo was stationswachter, minderjarige hotelreceptionist, soms meer jongen, soms meer meisje. In Dankbaar lichaam is Momo terechtgekomen in een kleine, hechte gemeenschap. De bundel vertelt over de liefde die zich tussen hem en een dorpsdochter ontvouwt, inclusief de dramatische gevolgen voor hem, haar, haar vader en de hele gemeenschap. Het verhaal wordt gedeeltelijk door omstanders en betrokkenen, en grotendeels door de twee geliefden verteld. Elk afzonderlijk gedicht is een korrel in de caleidoscoop die zicht geeft op de grootste waarheid waartoe de menselijke soort in staat blijkt: liefde overwint alles, zelfs als niet iedereen het overleeft. Dankbaar lichaam is Möhlmanns meest liefderijke dichtbundel ooit.

ISBN 9789044647730
Uitgever Prometheus
Verschenen 2021
Bladzijden 64 blz.
Bindwijze Paperback