boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Daar komen de vliegen

David Pefko Daar komen de vliegen
  • Daar komen de vliegen
  • Pefko, David
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

U herinnert zich vast nog de beelden. Ingeklemd door FBI-agenten wordt de New Yorkse beurshandelaar Bernie Madoff zijn kantoor aan Wall Street uitgeleid. Gestoken in een prachtig maatpak kijkt hij schuldbewust naar de grond. Natuurlijk was het vreselijk dat ‘ie miljarden dollars van goedgelovige investeerders in de rook van zijn ponzi scheme had laten opgaan, maar wat smulde het publiek ervan. Een American Nightmare van mythische proporties.

Heerlijk voer voor een roman natuurlijk. David Pefko baseerde zijn hoofdpersonage Jerry Kirschenbaum overduidelijk op Madoff. In ‘Daar komen de vliegen’ schetst hij een meesterlijk portret van een wanhopige man die steeds verder verstrikt raakt. Zorgvuldig bouwt Pefko zijn verhaal op waarvan we allang weten dat het beroerd zal aflopen. En toch blijft het bloedspannend. Het zou makkelijk zijn dit met een sardonisch genoegen op te tekenen, maar dat laat Pefko gelukkig na. Sterker nog, ondanks al het gekonkel en geglibber ga je als lezer al snel van Jerry houden. Een onvervalste Amerikaanse roman van eigen bodem. Aanrader!

ISBN 9789044618839
Uitgever Prometheus
Verschenen 2017
Bladzijden 356 blz.
Bindwijze Paperback