boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Clementine

clementine sonia purnell
  • Clementine
  • Purnell, Sonia
  • € 22,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Zeer leesbare biografie over de vrouw van Churchill, die achter de schermen aan veel touwtjes trok. Purnell laat zien hoe belangrijk ze was voor de politiek van haar man. Daarnaast, en dat maakt het boek echt de moeite van het lezen waard, had ze een onafhankelijk, eigen leven, trok haar eigen plan.

Van de uitgever:
‘Jij bent mijn rots in de branding.’ Winston aan Clementine, 15 maart 1925
Zonder het daadkrachtige leiderschap van Winston Churchill was de Tweede Wereldoorlog wellicht anders verlopen. Zonder de niet-aflatende steun van zijn vrouw Clementine was Winston misschien nooit premier geworden. Wie was deze ‘Clemmie’, die meer invloed had op de Britse politiek dan welke premiersvrouw voor of na haar dan ook? Deze biografie is het opmerkelijke levensverhaal van een getalenteerde vrouw, die niet alleen de kunst verstond zich staande te houden naast een complexe echtgenoot, maar die ook nauw betrokken was bij beslissende momenten in de wereldgeschiedenis.

ISBN 9789492168238
Uitgever Karmijn
Verschenen 2017
Bladzijden 448 blz.
Bindwijze hardcover