boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

citroeninkt

citroeninkt Noshad Sharifi
  • citroeninkt
  • Maral Noshad Sharifi
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Toegankelijk en inzichgevend verhaal over onderdrukking en vlucht

Aby:
Wat me vooral raakte was de manier waarop de impact van jarenlange onderdrukking (en vlucht) met iemands levenshouding kan doen, hoe je van vertrouwend in wantrouwend kunt veranderen. Het wordt verhelderend beschreven in dit boek vol familiegeschiedenis.

De uitgever:
Zie de wereld eens door de ogen van Talar. Na een zinderende vlucht dwars door Europa strijkt ze met haar ouders en broertje Cesar neer in het gereformeerde Moerkapelle. Jezus, wat is het hier stil, behalve de slaande deuren thuis. Er gebeuren vreemde dingen. Haar moeder verstopt haar hoofd in de koelkast. Haar barbiedoos mag nooit open. En waarom duwt die jongen in het zwembad alleen haar onder water? Talars verwondering reikt van diep onder de grond tot ver in de hemel.
Citroeninkt is een verhaal zoals je dat zelden leest: verteld door de ogen van een meisje dat nergens thuishoort en daarom overal. Een boek over opgroeien tussen de uitersten van Nederland, over je weg vinden in een wereld die voor anderen lijkt te zijn gebouwd. En over moeders die het beter willen doen voor hun dochters maar niet kunnen ontsnappen aan hun verleden.
Maral Noshad Sharifi (Teheran, 1989) is journalist, schrijver en documentairemaker. Ze studeerde politicologie in Leiden en journalistiek aan Columbia University in New York. Citroeninkt is haar autobiografische debuutroman.

ISBN 9789044644661
Uitgever prometheus
Verschenen 2023
Bladzijden 240 blz.
Bindwijze hardcover