boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Cicade

  • Cicade
  • Shaun Tan
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Anders dan alle anderen

Aby:
De prentenboeken van Shaun Tan zijn anders dan alle andere prentenboeken. Echt. Shaun Tan pakt altijd de grote onderwerpen aan, zoals migragtie, vreemdelingen en vervreemding. Ook dit boek heeft een groots thema, de saaiheid, de onderdrukking en de tergende regelmaat van niet geambieerd en ongewaardeerd kantoorwerk. De hoofdpersoon weet zich na zeventien jaar bevrijd, en hoe! Alle vleugels gaan los, en Shaun Tan weet een bijzonder kleurrijk en aanlokkelijk einde te maken.
Zeker niet voor de allerkleinsten, maar mooi en aandoenlijk.

De Uitgever:
Inspirerend prentenboek over een cicade die al zeventien jaar op hetzelfde kantoor werkt. Hij is nooit ziek, klaagt niet en werkt harder dan zijn collega’s, maar bij elke promotie wordt hij overgeslagen en door zijn collega’s wordt hij belachelijk gemaakt en gepest. Als de cicade alle moed verloren lijkt te hebben, ondergaat hij een schitterende metamorfose. Hij krijgt vleugels en laat zijn oude leven achter zich.
Shaun Tan maakte een aangrijpend prentenboek over vastzitten in een uitzichtloze situatie en dromen van een betere toekomst. Of het gaat om school, werk, relaties of eenzaamheid, velen zullen dat verlangen herkennen. Vertaald door Bart Moeyaert.

ISBN 9789021415734
Uitgever Querido
Verschenen 2019
Bladzijden 32 blz.
Bindwijze hard-back