boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Brieven aan Koos

Brieven aan Koos Tim Fransen
  • Brieven aan Koos
  • Fransen, Tim
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Tim Fransen vertelt in de inleiding van Brieven aan Koos hoe zijn gesprekken met Koos en René hem tot belangrijke inzichten brachten. Koos raadde hem aan de wereld in te trekken, wat leidde tot reizen in de voetsporen van bewonderde filosofen als Nietzsche.
Intussen ontwikkelt Fransen zijn eigen filosofische ideeën in een denkbeeldig, papieren gesprek met Koos: de brieven. Die filosofische ideeën staan ook, zonder de reisverhalen en met meer filosofische citaten, in het essay van de Maand van de Filosofie: Het leven als tragikomedie.
Leuk detail: de wieg van Fransens filosofische ideeën staat in Amsterdam-Noord, zou je kunnen zeggen. Beide mannen met wie hij sparde, woonden in Noord.

Van de uitgever:
Moeten we een gelukkig, of eerder een waardevol leven nastreven? Wat is er überhaupt van waarde, in het licht van onze eindigheid? En waarom drinken mensen wijn terwijl druivensap overduidelijk zoveel lekkerder is? Cabaretier en filosoof Tim Fransen verlaat zijn veilige plekje in de bibliotheek en trekt erop uit, vastbesloten de antwoorden te vinden op de grote vragen van het leven. Terwijl hij zijn filosofische helden achterna reist – Immanuel Kant, Karl Marx, Friedrich Nietzsche, Albert Camus – belandt hij in onverwachte avonturen. Hij legt bloemen bij het graf van een onbekende man, rent angstig door een steeg in de hoerenbuurt van Leipzig en verzorgt bejaarden in een Russisch tehuis. Zijn lessen tekent hij op in brieven aan zijn goede vriend Koos; brieven die een even grote schat aan wijsheid als klunzigheid bevatten.

ISBN 9789492478665
Uitgever Das Mag
Verschenen 2018
Bladzijden 250 blz.
Bindwijze Paperback