boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het boek van stof

het boek van stof Philip Pullman
  • Het boek van stof
  • Pullman, Philip
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Het begin van een nieuwe trilogie van meesterschrijver Pullman 15+

Deel 1 van een nieuwe Pullmantrilogie, in dezelfde wereld als de Noorderlichttrilogie. Geen “prequel” maar een “equal” noemt Pullman het in een interview. En dat is het. Malcolm doet als personage niet onder voor Lyra, maar hij heeft de problemen waar hij tegenop moet boksen nog minder in eigen hand. Zo belandt hij met baby-Lyra en puber-Alice in zijn kano op de vloed. Geen eten, geen luiers, geen onderdak, geen slaap. Geen veiligheid. Zal het Malcolm lukken Lyra bij haar vader te brengen? Heerlijk is het om weer in Lyra’s wereld te vertoeven, je onder te dompelen in Pullman’s schrijfkunst, je te verwonderen over de dilemma’s die hij je voorschoteld en te wensen dat je vrienden kan worden met Malcolm Polstead.

Dat dit een eerste deel is waarin lijnen worden uitgezet, die pas in volgende delen zullen worden afgehecht, leidt tot ongeduld: laat het tweede deel maar meteen komen!

Van de uitgever:

22 jaar na Het gouden kompas, het eerste deel van de beroemde Noorderlicht-trilogie, keert Philip Pullman terug naar de parallelle wereld die al meer dan 17,5 miljoen lezers wereldwijd wist te betoveren.

Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen – maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby’tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?
Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.

Philip Pullman (1946) won vele prijzen, waaronder de Smarties Prize, de Carnegie Medal, The Guardian Children’s Fiction Prize, de Whitbread Award en de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award. In 2008 noemde The Times Pullman in zijn lijst van ‘De 50 Grootste Britse schrijvers sinds 1945’.

ISBN 9789044635089
Uitgever Prometheus
Verschenen 2017
Bladzijden 444 blz.
Bindwijze Paperback met flappen

buikbandje

Heerlijk om (weer) ondergedompeld te zijn in de ruige wereld van Pullman’s Noorderlichttrilogie en zijn meesterlijke schrijfkunst. Dat in dit eerste deel van de nieuwe trilogie  lijnen worden uitgezet die nog niet worden afgehecht neem ik voor lief. Er blijft zoveel te denken en te genieten over! – Lot