boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

bloot

bloot lieshout
  • bloot
  • Ted van Lieshout
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een bijzonder, feestelijk, dwars boek over bloot in de kunst, en zoveel meer

Aby:
Mag bloot nog wel in de kunst? Mocht het ooit? Wat wordt ermee bedoeld en gezegd, wat roept het op?
Beeldtaaltoverkunstenaar Ted van Lieshout gaat erover in (email-)gesprek met een vreemdhoekige archivaris, en behandelt ondertussen allerlei onderwerpen die gerelateerd zijn, zoals kunstonderricht aan kinderen, pedofilie, de houding jegens mindervalide mensen, de verandering in onze bloottolerantie en zoveel meer.
Zo’n boek heb ik nog niet eerder in mijn handen gehad. Machtig. Meesterlijk. Mooi. Bloot, ook.

De uitgever:
In een boek over de geschiedenis van Amsterdam ontdekt schrijver Ted van Lieshout een zeventiende-eeuwse gravure van het galgenveld op de noordoever van het IJ. De terdoodgebrachten die erop staan afgebeeld, zijn bijna allemaal naakt. Op zoek naar een verklaring voor die naaktheid neemt hij contact op met Frank Oldekerk, een medewerker van het Amsterdamse Stadsarchief. Tussen beide mannen ontstaat al snel een levendige, soms stekelige, maar toch ook steeds intiemere correspondentie over bloot in de kunst door de eeuwen heen, over privacy en preutsheid, over openheid en schaamte. De schrijver geeft zich bloot en eist van de archivaris hetzelfde – maar is Frank Oldekerk wel wie hij zegt dat hij is?

ISBN 9789021421025
Uitgever Querido
Verschenen 2020
Bladzijden 184 blz.
Bindwijze paperback