boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Bloed is dikker dan water

Bloed is dikker dan water Timo Bruijns
  • Bloed is dikker dan water
  • Bruijns, Timo
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Hoofdpersoon Tommy groeit op in milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers, mensen die zich met kleine criminaliteit, dronkenschap of een vechtersmentaliteit staande houden. Hoewel hij zich eraan zou willen ontworstelen, voelt hij zich er ook enorm thuis. Doet dit gegeven je denken aan Walter van de Berg of Alex Boogers? Qua thematiek klopt het, maar de schrijfstijl van De Bruijn is (gelukkig) minder sober en de sfeer is warmer. Voor mij daarom een fijner boek om te lezen.

Van de uitgever:
De zeventienjarige Tommy groeit op in een milieu van ritselaars, raddraaiers, drinkers en bordeellopers. Nadat het huwelijk van zijn ouders op de klippen is gelopen, is zijn vader, machinist op de grote vaart, langzaamaan uit beeld verdwenen. Tommy wordt opgevoed door zijn moeder, zijn drankzuchtige oma en zijn oom Jassie, garagehouder en parttime kruimeldief.
Als Tommy na een uit de hand gelopen ruzie op school noodgedwongen moet gaan nadenken over zijn toekomst, besluit hij zijn droom na te jagen: hij wil naar Engeland. Tijdens zijn examenjaar wordt echter duidelijk dat hij de afwezigheid van zijn vader nog altijd niet verwerkt heeft. Op een drankovergoten familiebarbecue aan de vooravond van zijn vertrek rijst de vraag of zijn droom ooit uit zal komen…
Bloed is dikker dan water is een even rauwe als geestige roman over opgroeien in een familie uit de arbeidersklasse en over de vraag of je je kunt ontworstelen aan je achtergrond.

ISBN 9789048826407
Uitgever Lebowski
Verschenen 2018
Bladzijden 208 blz.
Bindwijze Paperback