boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

bliksemkind

Bliksemkind Hagen
  • bliksemkind
  • Hans Hagen
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Wat een lief, warm, fijn geschreven jeugboek over een meisje dat opeens zieken kan helen

Aby
Heel bijzonder, dit boek voor 10+rs.
Het verhaal, over een meisje dat na een blikseminslag en de vondst van een wzwarte steen bijzonder helende krachten heeft.
De maatschappelijke en familiesetting waarin het verhaal zich afspeelt, waarin het belang van het meisje moet wijken voor alle andere belangen.
De vanzelfsprekendheid waarmee mysterieuze gebeurtenissen ontvangen en uitgelegd worden.
De vertellers, die per hoofdstuk verschillen, en niet alleen levende personen zijn, maar ook levenloze objecten zoals een badkuip.
De opmaak, waarbij iedere zin een eigen startregel krijgt.
De illustraties, ook al zo fraai.

De uitgever:
Een wonder! Yoko wordt tijdens noodweer geraakt door de bliksem. Als ze bijkomt heeft ze een steen in haar hand, een steen waarmee ze mensen kan genezen. Oma’s rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon, en het been van de buurvrouw geneest eindelijk.
Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Zieke mensen stromen toe, en het geld stroomt binnen. Niet alleen Yoko’s familie, maar het hele dorp profiteert mee van de wonderen die Yoko verricht.
Yoko raakt uitgeput van de lange dagen en van alle narigheid die ze ziet. Ze wil weer spelen met haar beste vriendin en terug naar school. Ze zou de steen het liefst weg willen smijten, maar er staan elke dag rijen wanhopige mensen voor de deur…
Niet alleen Yoko komt aan het woord. De bliksem, de steen, en een badkuip bijvoorbeeld hebben ook een stem in dit verhaal. Ze zorgen voor lucht en verrassende wendingen.

Dit meeslepende verhaal van Gouden Griffelwinnaar Hans Hagen is spectaculair in kleur geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden.

ISBN 9789045127668
Uitgever Querido
Verschenen 2022
Bladzijden 192 blz.
Bindwijze hardcover