boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

beste broers

  • beste broers
  • jowi schmitz
  • € 15,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Een tot tranen roerend, taalspeels boek vol familie en dromen en drama's kometen en zieken en gezonde lekkere cakejes

Aby:
Over vrijwel alle boeken die ik lees geef ik een in 1 zin samengevatte mening die ik op de socials deel (#1zinsmening). In dit geval luidt die: “Ik vind Beste Broers van Jowi Schmitz een tot tranen roerend, taalspeels 8+boek vol familie en dromen en drama’s en kometen en zieken en gezonde lekkere cakejes.”
Een mooi boek, leker kort-talig, goedgevuld met plakwoorden, maar vooral met familieliefde en boosheid en koppige karakters en kinderen die ondanks hun angsten doen wat nodig is. Fijn voor 8-plussers. Ook ontroerend voor volwassenen.

De uitgever:
Raf en Robbie, twee broertjes van 9 en 5 jaar, verhuizen met hun ouders vanuit de drukke stad naar de boerderij van hun opa en oma. Hun vader en moeder zijn nogal druk met zichzelf bezig, dus is er niemand die op ze let. En ook niet op opa, die een toren in het bos bouwt. Als oma dan opeens ziek wordt, zijn het Raf en Robbie die opa in de gaten moeten houden. En hem redden, wanneer dat nodig blijkt te zijn. Met Beste broers schreef Jowi Schmitz een hartverwarmend verhaal over familie, dapperheid en groei. Over de vrijheid die iedereen eigenlijk zou moeten nemen om de wereld te maken zoals hij of zij dat wil – niet omdat dat nodig is, maar omdat het mooier is. Ook al stribbelt die wereld soms een beetje tegen. ‘Beste broers’: een ode aan de koppigheid!

ISBN 9789089673169
Uitgever hoogland & van klaveren
Verschenen 2020
Bladzijden 228 blz.
Bindwijze hardcover