boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Berlijn, Een gids door de hoofdstad van de DDR

berlijn timmermans visser
  • Berlijn, Een gids door de hoofdstad van de DDR
  • Erik Timmermans & Jaap Visser
  • € 30,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Handig, tamelijk volledig en informatief

Aby:
Op 9 november 1989 viel de muur, de volgende ochtend zat ik in de trein, met mijn vrienden op weg naar de grens tussen Oost en West Berlijn. We wilden het zelf zien, zelf meemaken, onze eigen stukjes muur mee naar huis nemen. Maar wat wist ik nu van Berlijn? Wat algemeenheden die een toen 27-jarige zoal wist, wat toeristeninfo die ik in de trein snel las, en wat verhalen van twee vrienden die in het westelijke stadsdeel woonden. Het was genoeg om twee of drie dagen rond de muur te hangen. Maar was het genoeg om de stad te doorgronden? Te weten wat er speelde? Nee. Daarvoor had ik toen graag het nu net nieuwe boek “Berlijn, een gids door de hoofdstad van de DDR” gehad. Tamelijk volledig over de Oost-Berlijns-Oost-Duitse geschiedenis, lekker informatief over dingen die er toe doen, nareisbaar met heldere kaarten, en gedrukt op een wijze die er Oost-Duits uitziet maar westers is.  Dit boek mag mee op mijn volgende Berlijn-trip.

De uitgever:
Eindeloze rijen grauwe woonblokken, de Fernsehturm, de Muur, vrolijke Trabantjes: welke sporen liet het communistisch verleden achter in Berlijn? Dit rijkelijk geïllustreerde en overzichtelijk vormgegeven boek vertelt de opkomst en ondergang van de DDR aan de hand van belangrijke gebeurtenissen, personen, anekdotes en interviews met inwoners van Berlijn. Op 9 november 1989 viel de Muur. Erik Timmermans en Jaap Visser nemen de lezer mee naar Berlijn, de hoofdstad van de DDR. Berlijn is zowel een compacte geschiedenis van veertig jaar communisme in Duitsland als een geschiedenis van een fascinerende, veerkrachtige stad. De heldere kaarten, wandelroutes en schitterende foto’s van iconische gebouwen maken het tot de perfecte gids voor iedereen die van Berlijn houdt.

ISBN 9789028293014
Uitgever Van Oorschot
Verschenen 2019
Bladzijden 232 blz.
Bindwijze Paperback