boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

beitelaar

beitelaar lieshout
  • beitelaar
  • Ted van Lieshout
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Goed ontvangen boek over een beladen onderwerp, de aantrekkingskracht van een oudere man op een jongere jongen, vanuit het perspectief van de jongen

Aby:
Fascinerend, dit boek over een jongen die op allerlei manieren vertelt over zijn seksuele interesses in een oudere man. Het lukt Van Lieshout om de gebruikelijke beelden van daders en slachtoffers bij leeftijdsgrenzen overschrijdende seksualiteit open te breken.

De uitgever:
Als de vijftienjarige Antonij op zaterdagochtend aankomt op het kerkhof waar hij een bijbaantje heeft, ontdekt hij een man die hakt in een grafsteen. Die reageert afhoudend als de jongen hem daarop aanspreekt, maar Antonij laat zich niet afschrikken. Hij vindt de man aantrekkelijk en probeert meer over hem aan de weet te komen. Dat heeft verstrekkende gevolgen, tot de komst van de politie aan toe.
(Seksueel) misbruik en de omgang met slachtoffers en daders zijn belangrijke thema’s in het werk van de veelbekroonde Ted van Lieshout. In Beitelaar snijdt hij een kant aan die zelden wordt gehoord, in een verhaal dat zowel spannend als confronterend is.

ISBN 9789021461328
Uitgever Querido
Verschenen 2022
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze paperback