boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Aurora 9789028450646

aurora landero
  • Aurora 9789028450646
  • Luis Landero
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Psychologische expermiment in fictievorm

Aby:
Neem een groep mensen met nogal verschillende karakters. Geef ze flink wat psychologische onhebbelijkheden en beperkingen mee. Stop ze in een familie. Laat wat akeligheden plaatsvinden. Start de flipperkast met een impuls, en kijk wat er gebeurt.

Ik denk dat Luis Landero zo aan het werk ging om tot zijn boek te komen. Het is een psychologisch experiment uitgeveord door iemand met een niet al te positief mensbeeld, waarvan je kunt voorspellen dat het niet goed afloopt. Maar wie trekt hoe aan het kortste eind?

Aurora is uitgeroepen tot de beste roman van het jaar in Spanje. Herman Koch was er van onder de indruk, en dat begrijp ik wel. Zijn fans zullen dit ook wel wat vinden.

De uitgever:
Aurora is getrouwd met Gabriel en vanaf het moment dat ze zijn familie leerde kennen, is ze niet alleen het luisterend oor voor hem, maar ook voor haar schoonmoeder en twee schoonzussen. Ze heeft er bijna een dagtaak aan om ieders leed en verhalen aan te horen – over elkaars tekortkomingen en het gebrek aan begrip bij de ander. Tegelijkertijd willen ze maar één ding, en dat is zichzelf kunnen zijn. Maar zoals dat in families gaat, kunnen ze zich niet van elkaar losmaken.
Op een goede dag besluit Gabriel, het zondagskind in de familie, om een familiediner te organiseren ter gelegenheid van zijn moeders tachtigste verjaardag. Eigenlijk vindt niemand dat een goed idee, zelfs zijn moeder niet. Aurora probeert Gabriel van zijn plan af te brengen, bang dat zijn goedbedoelde poging om de familie weer bij elkaar te brengen, slecht zal aflopen.

ISBN 9789028450646
Uitgever wereldbibliotheek
Verschenen 2021
Bladzijden 240 blz.
Bindwijze paperback