boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Atlas Obscura

atlas obscura joshua foer
  • Atlas Obscura
  • Foer, Joshua
  • € 25,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Deze zomer niet op reis? Vanuit de leunstoel reis je de wereld over met Atlas Obscura: meer dan 600 verbazingwekkende plekken op de wereld. Er is geen bladerboek zo prettig als Atlas Obscura, omdat het zo’n leuke mengeling is van gekke plekken, bijzondere gewoonten en prachtige bezienswaardigheden. Van the National Museum of Funeral History in Houston tot duizenden stenen kruiken in Laos, waarschijnlijk gebruikt als urnen. Of van het Palolowormfestival in Samoa tot het Parasietenmuseum in Tokio.

Van de uitgever:
Ga op zoek naar ’s werelds meest verrassende plekken Het is tijd om de gebaande paden te verlaten! Met deze inspirerende gids maak je kennis met het vreemde, het onverwachte en het verborgene: mysterieuze plekken dichtbij én ver weg. Stuk voor stuk pareltjes voor de avontuurlijke reiziger. Ga bijvoorbeeld deze wonderen der natuur bezoeken: de glimwormengrotten in Nieuw-Zeeland of de baobabboom in Zuid-Afrika die zo groot is dat er een boom-café in zit. Of ga op zoek naar wonderbaarlijke architectuur, zoals de M.C. Escher-achtige bronnen in India. Maar ook het vreemde babyspringfestival uit El Colacho in Spanje komt voorbij: een festival waarbij mannen verkleed als duivels over rijen schreeuwende baby’s springen. Turkmenistans 40-jarige vuur dat de Poort van de Hel wordt genoemd, een begraafplaats voor kustschepen in Bangladesh, excentrieke bottenmusea in Italië, of een weervoorspellingsuitvinding die werkt met bloedzuigers in Devon, Engeland. 1000 Plekken om te ontdekken is er voor de ontdekkingsreiziger die op zoek is naar de vreemdste en meest curieuze geheime plekken in de wereld.

ISBN 9789089897336
Uitgever Terra Lannoo
Verschenen 2017
Bladzijden 480 blz.
Bindwijze paperback