boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Annette, een heldinnenepos

  • Annette, een heldinnenepos
  • Anne Weber
  • € 23,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Bezingt in verzen het leven van een onafhankelijke vrouw, die in verschillende strijdperken voor haar idealen vocht. Won de Deutscher Buchpreis.

van de uitgever:

Anne Weber vertelt het indrukwekkende levensverhaal van Anne Beaumanoir, Annette, in een briljant biografisch heldinnenepos, dat werd bekroond met de Deutscher Buchpreis. Wat een leven! Geboren in 1923 in Bretagne, opgegroeid in een eenvoudig milieu, op jonge leeftijd al lid van de communistiche Résistance, redster van twee Joodse jongeren – waarvoor ze van Yad Vashem later de eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ zou ontvangen -, na de oorlog werkzaam als neurofysioloog in Marseille, in 1959 tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege haar betrokkenheid bij de Algerijnse onafhankelijkheidsbeweging… en tot op de dag van vandaag een levend voorbeeld van het belang van rebellie. Annette, een heldinnenepos beschrijft op speelse wijze het levensverhaal van een ware heldin.

ISBN 9789083146867
Uitgever Orlando
Verschenen 2022
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze Hardback