boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Amsterdam door

amsterdam door spaendonck stork
  • Amsterdam door
  • Floor van Spaendonck & Gijs Storck
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Leuke, interessante stadswandelingen in een goed geïllustreerd en vormgegeven boek

Aby:
Ooit wilde ik zelf een boek over deze stand schrijven. Het kwam er niet van, maar misschien was het wel zoiets geworden. Wandelingen langs mooie plekken, met wetenswaardigheden. Wie heeft wat ontworpen. Waar is Nescio begraven. Waar is het monument van die en die. Niet obligaat gevuld met restaurants en hippe winkels, wel met ambachten, begraafplaatsen en plekken die de moeite waard zijn. Per wijk en naar thema, met foto’s en tekeningen vab Jabn Rothuizen.

De uitgever:
Amsterdam, de stad vol oneindige verhalen, is kleurrijk, groen, verrassend en vrolijk. Wandel mee en ontdek de stad opnieuw. Negen wandelingen, kriskras door de stad, startpunt altijd vanaf de Dam. Noord, oost, zuid, west, twee routes door de haven, een over de Herengracht, een wandeling voor 4 mei en een voor de donkere decemberdagen. Ook neemt het boek je mee naar de mooiste parken en begraafplaatsen, langs bijzondere architectuur, kunstwerken en ambachtslieden en veel meer. Floor van Spaendonck en Gijs Stork begonnen tijdens de eerste lockdown van 2020 met hun wandelingen in de stad waar ze wonen, werken en feesten. De stad, stiller dan ooit, bleek mooier en interessanter dan ooit tevoren. Jan Rothuizen maakte de tekeningen bij hun verhalen.

ISBN 9789083014869
Uitgever Fjord
Verschenen 2021
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze softcover