boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Al die liefde en woede

  • Al die liefde en woede
  • Mosselman, Ianthe
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Van Lot:
Stof tot nadenken. Mosselman richt zich in haar memoir op de kanten van het moederschap die de keerzijde van de liefde, het geluk en de euforie zijn: de woede, de angst, de beklemming, aspecten die vaak niet mogen bestaan.

Van de uitgever:
In ‘Al die liefde en woede’ vraagt Ianthe Mosselman zich na de geboorte van haar kind af hoe het komt dat ze naast blijdschap en liefde ook woede voelt. Waar komt die woede vandaan? Betekent het krijgen van een kind niet alleen een verrijking maar ook het verlies van iets? Onbeschroomd eerlijk verkent Mosselman haar tegenstrijdige gevoelens. Het krijgen van een kind heeft haar positie in de maatschappij veranderd. Heel haar leven streefde ze naar zelfstandigheid, maar sinds de geboorte van haar kind ervaart ze een beklemmend besef van afhankelijkheid. Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw wordt nog altijd bemoeilijkt door de ideeën en mythen over moederschap. En wat betekent het om zo veel van iemand te houden terwijl het je ook zo veel angst bezorgd? Want de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.

ISBN 9789045044972
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2022
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze Paperback