boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Adiba, de oude heks in de eikenboom

adiba de oude heks schotveld
  • Adiba, de oude heks in de eikenboom
  • Janneke Schotveld
  • € 14,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Dit kinderboek over een oeroude dorpsheks is weer een schot in de roos van Janneke Schotveld

Aby:
Fan!

De uitgever:
Boven in de grote eik, midden op het marktplein, woont de oude heks Adiba. Adiba is al minstens honderdtachtig jaar oud. Haar botten kraken en haar rimpels zijn talrijk, maar haar hersens zijn nog zo soepel en speels als die van een jong poesje. Als de eerste geuren van de lente zich aandienen, wordt Adiba wakker en zorgt ze op haar eigen wijze voor reuring in het kleine stadje. Sneeuwballen gooien in de zomer, op expeditie naar het bos en elke dag een gratis ijsje – voor Adiba zelf dan. De nieuwe burgemeester vindt het maar niks, zo’n vieze oude heks in de eikenboom. Maar de inwoners van het stadje weten wel beter: Adiba is dan misschien wel oud, maar ze kan nog flink toveren!

Adiba, de oude heks in de eikenboom bevat zeven verhalen over de heks Adiba, die eerder al opdook in Schotvelds veelgeprezen sprookjesboek De kikkerbilletjes van de koning. Een feest om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 8 jaar. Marja Meijer maakte de grappige illustraties.

ISBN 9789000385454
Uitgever van holkema en warendorf
Verschenen 2022
Bladzijden 88 blz.
Bindwijze hardcover