boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld 9789046826270

10 minuten 38 seconden shafak
  • 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld 9789046826270
  • Elif Shafak
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

heftige kost, maar een mooi verhaal over een vermoorde prostituee in Turkije

Aby:
Ik kan het niet in een keer lezen, al die verhalen over familie en vrienden die in de 10 inuten en 38 secondernd die het brein nog werkt nadat het het hart ermee opgehouden is voorbij komen. Zeker niet altijd even prettig, de levensgeschiedenis van Tequela Leila, met onder anderen akelige rollen voor een verderfelijke oom en een godsdienstfanatieke vader, maar zeker fascinerend en mooi gescchreven. Met de langste (en in mijn ogen geestigste) opsomming van bijgelovige handelingen die je zou kunnen verrichten om de gezondheid en schoonheid van een kind te waarborgen.

De uitgever:
‘Een schitterende, troostrijke roman. *****’ de Volkskrant
Dit is een prachtboek! Na lezen in je DNA gegraveerd.’ Boekhandel Stevens, Hoofddorp

Tequila Leila, zoals haar vrienden en klanten haar noemen, wordt vermoord en achtergelaten op een vuilnisbelt in Istanbul. In de laatste minuten van haar leven vraagt ze zich af hoe het zover heeft kunnen komen. Elke minuut brengt een nieuwe herinnering: aan de smaak van het pittige geitenstoofvlees uit haar kindertijd, aan de geur van de koffie met kardemom die ze deelde met haar geliefde, aan de stank op straat bij het bordeel waar ze werkte. Maar vooral herinnert ze zich haar vrienden, de bonte verzameling mensen die haar nooit zullen laten vallen en die nu wanhopig naar haar op zoek zijn.
10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld stond op de shortlist voor de Booker Prize 2019.

ISBN 9789046826270
Uitgever Nieuw Amsterdam
Verschenen 2020
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze paperback