boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

26
maart

Schrijfwedstrijd: Welk boek ben je?

schrijfwedstrijd boekenweek welk boek ben je

Nieuwe schrijfwedstrijd van Boekhandel Over het water! Welk boek ben je?

Wat was het een succes, onze boekenweekschrijfwedstrijd vorig jaar. Het was ook zo leuk om te organiseren. Dus we doen het gewoon dit jaar weer. Het thema van de boekenweek leent zich er ook zo goed voor: Ik ben alles.

Wij vernauwen het thema enigszins: Welk boek ben je? Als je ineens getransformeerd werd in een object van papier en inkt, met kartonnen of linnen kaften, welke titel staat er op je cover?  Neem een bestaand boek, waarvan je de titel noemt in je verhaal. Je mag variëren op de inhoud. Je mag bijvoorbeeld een zelfportret in boekvorm schrijven of een aangepaste flaptekst, een recensie van de toegespitste inhoud of “gewoon” een verhaal.

Maximaal 500 woorden. We laten alleen proza meedingen aan de wedstrijd, omdat poëzie met proza vergelijken te zeer appels met peren vergelijken is. De deadline is zondag 26 maart. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar: post@boekhandeloverhetwater.nl onder vermelding van ‘schrijfwedstrijd boekenweek 2023’. Vergeet niet naam en mailadres bij je tekst te zetten!

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd op onze website en in onze nieuwsbrief. De winnaar ontvangt een op maat gemaakt boekenpakket.

https://boekhandeloverhetwater.nl/agenda/boekenweek-schrijfwedstrijd-welk-boek-ben-je/