boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

27
augustus

Boekenclub Over het water x Tolhuistuin

Locatie: Tuinhuis Tolhuistuin
Deuren open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: € 7,50 / CJP en studenten: € 5 / Stadspas: € 2,50
Bij aankoop van het te bespreken boek bij Boekhandel Over het water ontvang je € 2,50 korting voor de Boekenclub!

Eén keer per twee maanden bespreekt Lot Douze van Boekhandel Over het water met een gast en het publiek een, liefst vooraf gelezen, boek. Een leesclub extraordinaire!

Op 27 augustus bespreken we Archief van verloren kinderen van Valeria Luiselli. Luiselli schrijft altijd experimentele boeken, zoals ook dit boek, dat onder andere een deel heeft met foto’s. Door de jaren heen zijn haar boeken wel begrijpelijker geworden. Ik denk dat we nu wel zullen snappen wat het geslacht van de hoofdpersoon is. In deze roman vervlecht ze de roadtrip van een gezin met de verhalen van kinderen die in Amerika gescheiden worden van hun ouders.

Tickets zijn verkrijgbaar op de site van de Tolhuistuin.

Over de Boekenclub Over het water x Tolhuistuin
De Boekenclub vindt dit jaar 4 keer plaats. Elke keer bespreken we een boek geschreven door een vrouw. Nog steeds worden er te weinig boeken gelezen die door vrouwen zijn geschreven. Nog steeds geldt een ondervertegenwoordiging van vrouwelijke auteurs in de kranten en weekbladen. Terwijl er volgens ons geen verschil is in kwaliteit tussen boeken van vrouwen en van mannen. Sterker nog: misschien zijn vrouwelijke auteurs wel de interessantere stemmen in het hedendaagse literaire veld. Misschien geven ze een broodnodig ander inzicht op de wereld waarin we leven, in de mensen wie we zijn.

Om dat te onderzoeken kiezen we recent verschenen boeken, waarvan wij denken dat die ons daarover iets te vertellen hebben. En stijl? En verhaal? Niet minder belangrijk natuurlijk! Uiteindelijk wil je als lezer een goeie leeservaring, ongeacht jouw geslacht of dat van de schrijver.

https://boekhandeloverhetwater.nl/agenda/boekenclub-over-het-water-x-tolhuistuin-23-april/