boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Woud der verwachting

woud der verwachting hella haasse
  • Woud der verwachting
  • Haasse, Hella
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 6,95 voor dit boek.

Nu maar 7,50!

Het woud der verwachting is een meanderende historische roman, die meevoert naar de late Middeleeuwen. Heerlijk wanneer je de huidige tijd even achter je wil laten. Ook een aanrader voor vakanties naar Frankrijk en de Ardennen. Haasse schrijft zo ongedwongen mooi, dat de letters verdwijnen en beelden verschijnen. Politiek en geweld, liefde en broederschap in schitterende troonzalen en tochtige torenkamers. Na deze roman bekijk je geen enkel Middeleeuws kasteel nog hetzelfde.

Van de uitgever:
In Het woud der verwachting, de internationale bestseller, volgen we Charles van Orléans (1394-1465) op de voet. Zijn trieste levensloop is nauw verweven met de machtsstrijd in het middeleeuwse Frankrijk tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en met de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Bij een zware strijd wordt Charles gevangengenomen en gedurende vijfentwintig jaar opgesloten in de Tower in Londen. Daar begint hij gedichten te schrijven, melancholieke verzen die van groot zelfinzicht getuigen. Eenmaal vrij keert hij als oude man terug naar Frankrijk, waar zijn politieke rol is uitgespeeld.
In beeldende en ontroerende scènes laat Hella S. Haasse de middeleeuwse banketten en jachtpartijen, de intriges, de wreedheden en de hoofse élégance herleven.

‘Deze monumentale historische roman schildert een tijdloos decor voor een bonte stoet van levendige figuren en gebeurtenissen.’ Times Literary Supplement
‘Hella S. Haasse beschikt over meesterschap van het woord en fantasie.’ NRC

ISBN 9789021443102
Uitgever Querido
Verschenen 2012
Bladzijden 700 blz.
Bindwijze gebonden met stofomslag