boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De wilde stad

  • De wilde stad
  • Lemmens, Frans
  • € 30,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95.

De wilde stad - Ongeziene natuur

Wie even wil ontsnappen aan het Boekenweekgeweld en nou juist even géén boek wil lézen, maar wél een mooi boek wil kopen, kan zich laven aan De wilde stad. Het boek bij de gelijknamige documentaire staat vol prachtige foto’s van al het natuurschoon dat Amsterdam rijk is. Van de duiven op de Dam, de rode Amerikaanse rivierkreeften in de grachten tot de blauwe reigers die het vertrek van de visboer afwachten om de restjes op te kunnen peuzelen. Het boek (formaat koffietafel) is bij uitstek geschikt om op te pakken, erin te bladeren en je te verwonderen. Sinds dit boek houd ik mijn ogen en oren nog beter open voor het (verborgen) moois dat Amsterdam te bieden heeft. De (eerder gepubliceerde) teksten van Remco Daalder en Geert Timmermans bieden achtergrondinformatie bij de beelden – maar dat kun je altijd later nog lezen, niks fijner dan je (eerst) te laten betoveren door de foto’s.
– Roxanne

De natuur bewaren we voor het weekend – als we per auto naar bos, zee of hei trekken om te genieten van bomen, insecten, groen… In de stad zijn we te druk, sjezend op fiets of joggend te voet. Zonde! Er is veel natuurlijks in Amsterdam, maar dan moet je stilstaan en kijken. Soms zelfs op je knieën kijken of op je buik gaan liggen, want dat is het perspectief van veel foto’s in De wilde stad. Dus de foto waarop je een meerkoetnest close up bekijkt, blijkt ook grachtenpanden en mensen op bootjes te bevatten: even die schok van het stadse overbekende achter de onbekende natuur. Kijk in De wilde stad en je hoeft niet meer in de auto voor natuur.
– Lot

Van de uitgever:
Dit prachtige fotoboek over de natuur in Amsterdam bij de gelijknamige film toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt.

In De wilde stad maken we kennis met de dieren die leven in de Amsterdamse binnenstad. Sommige zien we nooit, bijvoorbeeld omdat we slapen terwijl ze zich in onze parken en achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, van andere hebben we vooral last omdat ze onze vuilniszakken kapot trekken.

De makers van De Nieuwe Wildernis tonen in De wilde stad de ongeziene natuur. Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.

ISBN 9789059375000
Uitgever Uitgeverij Bas Lubberhuizen
Verschenen 2017
Bladzijden 192 blz.
Bindwijze Gebonden