boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

We hebben geen idee?!

daniel whiteson we hebben geen idee
  • We hebben geen idee?!
  • Whiteson, Daniel
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Hoe bevredigend is het om te lezen over wat je nog niet weet! Te midden van alle kennis die we tot onze beschikking hebben, alle dingen die we zeker weten is het heerlijk om je te realiseren dat we nog zoveel niet weten. Daarheen kan de verbeelding vluchten, de dromerigheid en de nieuwsgierigheid.
We hebben geen idee?! laat zien wat we nog niet weten en hoeveel dat eigenlijk is. Om je hoofd op vakantie tegelijkertijd mee te vullen en te legen.
Luchtig, maar vakkundig geschreven.

Van de uitgever:
In We hebben geen idee?! behandelen Whiteson en Cham op humoristische wijze alle grote wetenschappelijke vragen waarvan je zou verwachten dat we ze nu onderhand wel beantwoord hebben, maar waar we eigenlijk niets vanaf weten. Ze leggen uit wat de grootste ‘unknowns’ in het universum zijn, waarom deze zaken nog steeds een raadsel zijn en wat er op dit moment aan wordt gedaan om ze op te lossen. Denk hierbij aan vragen als:

  • Waar bestaat 95% van het universum uit?
  • Wat is tijd?
  • Waarom heeft tijd slechts één richting?

Aan het einde van het boek wordt duidelijk hoe bijzonder het is dat de mens überhaupt enig idee heeft hoe het universum werkt. Het belangrijkste punt is echter dat je niet depressief moet worden van wat we niet weten, maar dat je enthousiast moet worden van waar we in de toekomst nog achter kunnen komen. Bovendien heeft alles een positieve kant: na het lezen van dit boek weet je tenminste waaróm we geen idee hebben.

ISBN 9789000351732
Uitgever Spectrum
Verschenen 2017
Bladzijden 392 blz.
Bindwijze paperback