boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam

  • Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam
  • Buis, Alex
  • € 14,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Stap je deur uit en de wandeling begint

Een vakantiegevoel om terug te vinden: je huis uitstappen en meteen een mooie wandeling maken. Dat kan met dit boekje. Een traject van  meer dan 220 km buiten het centrum van Amsterdam volg je met dit boekje in de hand. Twee etappes lopen door Noord. Naast de route staan er veel wetenswaardigheden en foto’s in, informatie bij wat je onderweg ziet.

Wie niet van omlopen houdt krijgt het zwaar voor zijn kiezen met deze fenomenale stadswandelgids van Alex Buis. Hij construeerde een lange afstandswandeling door de Amsterdamse buitenstad die 227 kilometer lang is en op de kaart verdacht veel lijkt op een bord spaghetti van boven. Tijdens die zwerftocht door de buitenwijken van de stad wordt de wandelaar doorlopend verrast: wat een schoonheid en wat een enorme variatie! Een mooie wandelgids voor Amsterdammers die denken dat ze Amsterdam kennen. Maar ook een mooie aanleiding voor volk van buiten de hoofdstad om te ontdekken dat Amsterdam uit meer bestaat dan rondvaartboten, draaiorgels, coffeeshops en hordes fotograferende toeristen.

Alex Buis (Amstelveen, 1979) heeft Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2012 ontstond bij hem het idee voor een lange, meerdaagse wandeling door de hele gemeente Amsterdam en ging hij op verkenning om een afwisselende tocht door bebouwing, parken, landelijk gebied en stadsjungle te ontwerpen.

ISBN 9789078641445
Uitgever Gegarandeerd onregelmatig
Verschenen 2015
Bindwijze paperback met flappen