boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Verbeelding aan de macht

Verbeelding aan de macht De Jonge Denkers
  • Verbeelding aan de macht
  • De Jonge Denkers
  • € 4,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Van de uitgever:
Verbeelding aan de macht: met deze leus tartten jongeren in 1968 de gevestigde orde. Inmiddels zijn we vijftig jaar verder: wat vinden jongeren hier nu van? VO-docenten Filosofie vroegen het aan scholieren tussen de zestien en achttien jaar. Van de tientallen korte essays die dit opleverde zijn de beste veertien in een unieke bundel bijeengebracht.
Het geluid van deze ‘Jonge Denkers’ klinkt divers, maar steeds genuanceerd, krachtig en origineel. Dat levert een boeiende collectie essays op. De betrokken docenten leveren commentaar en gaan met hun leerlingen in gesprek. Fransiscus Kusters (Vereniging van Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs) leidt de bundel bevlogen in, filosoof Ger Groot zorgt voor een intrigerende afsluiting met een persoonlijke reflectie. Maar de hoofdrol is voor de Jonge Denkers, die bewijzen dat ook in de filosofie de jeugd de toekomst heeft.

ISBN 9789047710493
Uitgever Lemniscaat
Verschenen 2018
Bladzijden 160 blz.
Bindwijze Paperback