boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Veenbrand

Veenbrand Karin Fossum
  • Veenbrand
  • Fossum, Karin
  • € 19,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Kleine mensen met zware verledens

Sinds kort wordt Karin Fossum gelukkig weer uitgegeven in het Nederlands. Fossum is een Noorse schrijfster. Ze schrijft boeken met een sterke psychologische lading. Net als de oudere titels van Nicci French heeft Fossum in haar boeken oog voor de slachtoffers van de misdaad, de nabestaanden, de achterblijvers. Ook de daders zijn vaak slachtoffers, kleine mensen met zware verledens. In Veenbrand zijn de slachtoffers een vrouw en haar kind, vreemdelingen in de caravan waar ze zijn gevonden. We volgen hun levens via flash backs en via het onderzoek van Fossum’s vaste speurder Sejer.

Sejer is een klassieke Scandinavische speurder, melancholisch, soms nurks, maar zijn priveleven speelt een minder grote rol dan bijvoorbeeld het leven van Wallander in de boeken van Mankell.

Veenbrand is weer een goeie van Fossum. Ze laat je meeleven met haar personages, haar landschappen griffen zich in je geheugen. De plot die ze beschrijft is enorm treurig.

ISBN 9789460682858
Uitgever Uitgeverij Marmer
Verschenen 2016
Bladzijden 279 blz.
Bindwijze Paperback