boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Tuin aan zee

tuin aan zee
  • Tuin aan zee
  • Rodereda, Merce
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Over menselijke relaties, sfeervol verhaal.

Schrijver, schilder en liefhebber van Spaanse literatuur Aafke Steenhuis las voor Over het water Tuin aan zee van Mercè Rodoreda. Daarna schreef ze dit:

In Tuin aan zee beschrijft Merce Rodereda, vanuit het perspectief van een oude, wijze tuinman, het leven van een rijke familie in een landhuis aan zee in de buurt van Barcelona. De tuinman verzorgt de bloemen en struiken, kijkt uit over de Middellandse Zee en vangt flarden op van het mondaine, verveelde leven van de eigenaars van het huis, die veel zomergasten hebben. Op een gegeven moment wordt er een nog rijker, voornamer huis naast gebouwd. De buren gaan veel met elkaar om, maar langzamerhand blijkt dat er oude, hevige en wrede banden zijn tussen hen.

Het boek is weer heel sfeervol geschreven. Waar ik aan moest wennen, is dat deze keer geen vrouwelijk hoofdpersonage, maar een oude man de verteller is. Zijn waarnemingen van de gebeurtenissen en conflicten in het huis en de tuin is zo verfijnd, dat ik de hele tijd de aanwezigheid van Mercè Rodoreda zelf voel.’ – Aafke Steenhuis

ISBN 9789491495502
Uitgever Prometheus
Verschenen 2015