boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Trillende universum

Trillende universum Martijn van Calmthout
  • Trillende universum
  • Calmthout, Martijn van
  • € 10,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Van de uitgever:
Bestaat de wereld om ons heen uit onvoorstelbaar kleine, trillende snaartjes? Volgens de snaartheorie wel. Theoretisch natuurkundigen denken dat ze met die theorie ooit alle deeltjes en krachten in het universum zullen beschrijven. De snaartheorie is echter nog lang niet de ultieme Theorie van Alles. Critici zien haar zelfs meer als mooie wiskunde dan als echte natuurkunde. Bovendien kampt de theorie met een schrijnend gebrek aan toetsbare voorspellingen. Onder natuurkundigen is de snaartheorie een veelbesproken onderwerp. Maar nieuwsgierige buitenstaanders krijgen slechts zelden te horen hoe de theorie echt werkt en waarom die zo veelbelovend is. Voor hen beschrijft dit boekje de grondslagen van een fascinerend idee dat ons wereldbeeld omver kan gooien.

Martijn van Calmthout praat, schrijft en interviewt over natuurkunde. Eerder voor de Volkskrant, in boeken en shows. Tegenwoordig als communicatie-adviseur van het nationale deeltjeslab Nikhef in Amsterdam.

ISBN 9789085716433
Uitgever Veen Media
Verschenen 2019
Bladzijden 104 blz.