boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Tien op een ezel: Berbers spreekwoordenboek

Tien op een ezel Mohammed Benzakour
  • Tien op een ezel: Berbers spreekwoordenboek
  • Benzakour, Mohammed
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Om je Noord-Afrikaanse talenkennis op te vijzelen neemje 10 op een ezel mee naar Marokkko of Tunesië. Mohammed Benzakour verzamelde Berberse spreekwoorden. Hij schrijft fonetische uitspraak en vertaling op, en daarnaast de betekenis die hij heeft kunnen achterhalen. Soms weet hij het niet, dan maakt hij er een raadsel van, soms spreken bronnen elkaar tegen, dan laat hij de keus aan de lezer, maar meestal geeft het geheel een mooi inkijkje in de cultuur en de leefgewoonten van de Berbers. Een plezier om te lezen en om je tong over te breken.

Van de uitgever:
In het Berbers spreekwoordenboek Tien op een ezel doet Mohammed Benzakour een poging de Berbers te ontsluieren aan de hand van hun spreuken en spreekwoorden. Wie zijn de Berbers? Wat spookt er door hun wonderlijke geest?
Tien op een ezel is veel meer dan alleen een taalkundig boek. De vele mooie, dwaze en beeldende spreekwoorden voeren Mohammed Benzakour terug naar zijn jeugd in Marokko, met de verhalen en sagen waarin die ingenieuze spreekwoorden te vinden zijn.

ISBN 9789026339776
Uitgever Ambo|Anthos
Verschenen 2018
Bindwijze Paperback