boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Taal voor de leuk

Taal voor de leuk Paulien Cornelisse
  • Taal voor de leuk
  • Cornelisse, Paulien
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Paulien Cornelisse heeft een scherp observerend oog, voor zichzelf en de ander. Ze beschouwt wat er abnormaal is aan het normale leven. Cornelisse’s nieuwe boek Taal voor de leuk gaat dan ook eigenlijk meer over mensen in het dagelijks leven dan over taal. Er is geen dwingende reden om te schrijven, daarom zijn de stukjes in Taal voor de leuk vaak grappig en niet schrijnend. Maar wel erg raak.

Van de uitgever:
Paulien Cornelisse is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. ‘Je ergeren? Dat doe je maar in je vrije tijd,’ zegt Paulien, om vervolgens als een detective op zoek te gaan naar taalvernieuwingen, miscommunicaties en bizarre gesprekswendingen. In Taal voor de leuk, haar derde taalboek, deelt ze haar nieuwste fascinaties. Waarom zegt de conducteur in de trein ‘UhLelystad’ in plaats van gewoon ‘Lelystad’? Kun je beter ‘ARG’ whatsappen of ‘ARGH’? Wat zijn dwangclichés? Auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme? Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien de taal onder de loep.

ISBN 9789082430233
Uitgever Uitgeverij Cornelisse
Verschenen 2018
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze Paperback

buikbandje

‘Taal voor de leuk’ is ècht leuk.