boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Rover gezocht

rover gezocht udo weigelt
  • Rover gezocht
  • Weigelt, Udo
  • € 14,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Rovers, draken, magnozampa's en een held!

Heb je je wel eens verveeld? Echt verveeld? Zelfs je moeder heeft geen goeie ideeën meer. Geen enkel speelgoed kan een glimlach op je gezicht brengen. De tv heeft alleen series die je al gezien hebt en alle levels van je game zijn uitgespeeld. Je hoofd lijkt meer een stuk kaas dan een bal gevuld met hersens. Ken je dat gevoel?

Stel je nou eens voor dat je gevoel heel lang duurt. Niet gewoon 1 uurtje na school of een hele zondagcohtend, maar dágen. Wéken. Dan zou je je toch echt wel ziek voelen. Of ziek zijn!

Zo voelde wachtmeester Ravenhorst zich in Rover gezocht. Hij moet de veiligheid bewaken in het Koninkrijk Ignazië. Ignazië is een klein eiland, heel klein. Zo klein dat het door iedereen vergeten is. Er komt nooit iemand en zeker geen rovers of draken of magnozampa’s of andere gevaarlijke dingen. Het is er dus altijd veilig. Wachtmeester Ravenhorst verveelde zich zo erg dat hij ziek werd.

Gelukkig had wachtmeester Ravenhorst een vriend: de jonge staljongen Finn, een weeskind dat op de oever van het eiland gevonden is.

Finn is de held in het boek Rover gezocht. Finn gaat er namelijk op uit om een rover te vinden voor wachtmeester Ravenhorst, om hem beter te maken. Dat is nog eens vriendschap! Hij gaat er helemaal alleen opuit, het eiland af, het grote, gevaarlijke vaste land op.

Hij beleeft spannende avonturen en komt al die gevaarlijke wezens tegen die aan Ignazië voorbij gaan: rovers, draken, magnozampa’s… Maar ook aardige rovers en een bijzonder meisje!

Rover gezocht is een spannend sprookjesavontuur! Marieke Melissen maakte prachtige tekeningen voor dit boek.

Lezen of niet?

Wel lezen als:
-je van sprookjes houdt
-je van buiten spelen in het bos houdt
-je het niet erg vindt als het een beetje spannend is.

Niet lezen als:
-je niet in draken gelooft
-je Harry Potter al gelezen hebt
-in een boek voor jou altijd alles opgelost moet worden.

ISBN 9789047706182
Uitgever Lemniscaat
Verschenen 2016
Bindwijze Gebonden met stofomslag

buikbandje

Draken, rovers, een bange koning en een toverdokter EN EEN HELD! Goeie ingrediënten voor een spannend, sprookjesachtig verhaal. Lot