boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Rinkeldekink

Rinkeldekink Martine Bijl
  • Rinkeldekink
  • Bijl, Martine
  • € 14,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

In Rinkeldekink schrijft Martine Bijl over haar hersenbloeding en daarna haar gebroken heup en haar depressie. Ze schrijft goed en grappig, dat wisten we al. Dat ze zelfspot heeft, had ik al een beetje gezien bij Heel Holland Bakt, maar dat ze ook zo ongenadig realistisch, hard en met liefde tegelijk naar zichzelf kan kijken (en naar de omgeving), dat valt me elke keer op als ik Rinkeldekink opensla. Een aanrader, dus.

Van de uitgever:
Rinkeldekink van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen schrijft ze eerlijk, met wrange humor, zonder opsmuk en daardoor indrukwekkend.

ISBN 9789025453398
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2018
Bladzijden 128 blz.
Bindwijze Gebonden