boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Onzichtbaar

Onzichtbaar Paul Auster
  • Onzichtbaar
  • Auster, Paul
  • € 12,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Het boek voor de fictieleesclub, januari 2016

Een van Austers beste boeken, vooral van de in het Nederlands leverbare titels.

Onzichtbaar vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een jonge student en een veel oudere docent. Hun verhouding is uit balans. Born, de docent, is zo’n magische persoon dat Adam Walker geen verzet kan bieden tegen de deken die Born over hem heen slaat. Maar Walker blijft uiteindelijk berooid en ongelukkig achter. Jaren later gaat hij opnieuw op zoek naar Born en zijn verleden.

We bespreken dit boek op 21 januari om 20 uur in de winkel. Het boek kwam bovendrijven tijdens het gesprek over het mooiste boek dat je dit jaar las. De titels vlogen over tafel, maar we raakten allemaal geïspireerd door de deelnemer die elke keer terugkwam op ‘dat ene boek van Paul Auster’ dat ze al lang geleden las. Niet iedereen kende het werk van Auster en Lot merkte op dat zij dacht dat ongelofelijk veel hedendaagse Amerikaanse auteurs door Auster beïnvloed zijn. Denk aan Lauren Groff en Hanya Yanagihara.

ISBN 9789023487265
Uitgever De Bezige Bij
Verschenen 2009
Bindwijze Paperback
Andere talen engels - €9,99