boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het onhandige kind

Alexandre Seurat Het onhandige kind
  • Het onhandige kind
  • Seurat, Alexandre
  • € 18,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Van een goed boek hoef je niet altijd blij te worden

Ik heb het artikel van Nelleke Noordervliet nog niet gelezen – ik weet niet eens meer in welke krant het stond, maar ik weet dat ze een pleidooi hield voor het lezen van literaire fictie. Ik ben voor!

Het onhandige kind van Alexandre Seurat is een boek dat de waarde van literaire fictie bewijst. Seurat las een bericht over een meisje dat overleed aan kindermishandeling. Vrijwel iedereen wist ervan, niemand kon tijdig ingrijpen. Hoe kan dat gebeuren, denk je. Seurat bedacht hoe. Van alle omstanders beschreef hij wat ze meemaakten, wat ze zagen, dachten en deden, alsof ze het jou vertellen, maar dan zonder de neiging hun eigen rol mooier te maken dan die is.

Het is onthutsend. Het is hartverscheurend. Zo goed gedaan.

Er is geen andere plek waar je zo’n inzicht krijgt in de gedachten van de mens, hun beweegredenen, hun ambivalente gevoelens, hun verborgen twijfels als in fictie. Niemand hoeft bang te zijn voor gezichtsverlies, niemand hoeft zijn straatje schoon te vegen, niemand hoeft verantwoording af te leggen.

Dus leze men Het onhandige kind. Omdat kindermishandeling te vaak voorkomt. Omdat je inzicht wil in de ander. Omdat Het onhandige kind goed en meeslepend geschreven is. Omdat je van een boek niet altijd blij hoeft te worden.

ISBN 9789025448448
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2017
Bladzijden 141 blz.
Bindwijze gebonden

buikbandje

Een boek als een mokerslag. Hartverscheurend goed. -Lot