boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Nietzsche en het nihilisme

nietzsche en het nihilisme paul van tongeren
  • Nietzsche en het nihilisme
  • Tongeren, Paul van
  • € 49,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Fijne introductie op Nietzsche. Van Tongeren heeft een stem waarnaar je blijft luisteren en een verhaal te vertellen dat je blijft boeien. Waren alle hoorcolleges maar zo!
Van de uitgever:
 De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) constateert hoe wij ervoor staan: we weten niet meer waartoe wij op aarde zijn. ‘God is dood’, en alle hemelse houvast is ons ontvallen. We leven in een nihilistisch tijdperk, zonder vaste waarden, gegeven waarheden of een gefundeerde moraal. Dat geeft ook nieuwe mogelijkheden: wie geen houvast meer heeft, is vrij om het leven naar eigen inzicht vorm te geven. Maar wie kan die vrijheid aan? Wie kan alle houvast loslaten?
Paul van Tongeren, hoogleraar wijsgerige ethiek en hoofd van de Nietzsche Research Group, vertelt op meeslepende wijze over de persoon Nietzsche, zijn leven, zijn boeken en, vooral, zijn gedachten over het nihilisme. Wat betekent nihilisme bij Nietzsche eigenlijk, hoe hebben zijn ideeën doorgewerkt? Zijn wij nihilistisch?
Met fragmenten uit het door Nietzsche op 13-jarige leeftijd gecomponeerde pianostuk ‘Allegro’.
ISBN 9789491224072
Uitgever ISVW uitgevers
Verschenen 2011
Bindwijze cd's in hoesje