boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Wie het mooist valt

wie het mooist valt sara novic
  • Wie het mooist valt
  • Novic, Sara
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Dit boek wordt besproken tijdens de fictie-bijeenkomst op 14 december 2017

Als je op vakantie naar Kroatië gaat, is Wie het mooist valt van Sara Novic absoluut een must-read. Een jonge vrouw probeert in New York haar jeugd in de Joegoslavische oorlog achter zich te laten. Dat lukt haar moeilijk in een omgeving waar niemand heeft meegemaakt wat zij heeft meegemaakt, waar niemand haar herinneringen kan invoelen. Door terugblikken komen we erachter hoe haar aanvankelijk nog kalme situatie gierend uit de hand loopt. Het brengt deze oorlog aan onze achterdeur ineens weer helder voor de geest.

Van de uitgever:
Een van de mooiste romans over de Joegoslavische Burgeroorlog

Zagreb, 1991. De tienjarige Ana Jurić leidt een zorgeloos bestaan. Maar wanneer in Joegoslavië de oorlog uitbreekt wordt haar idyllische jeugd ruw verstoord. Het dagelijks leven wordt opeens gekenmerkt door voedselrantsoenen, luchtaanvallen en mitrailleurgeweld. Buren beginnen elkaar te wantrouwen en Ana’s gevoel van veiligheid brokkelt langzaam af. Wanneer ze er plotseling alleen voor komt te staan, moet Ana haar weg zien te vinden in een gevaarlijke wereld.

New York, 2001. Ana studeert en woont in Manhattan. Hoewel ze getracht heeft het verleden achter zich te laten, kan ze niet aan haar oorlogsherinneringen ontsnappen – ze heeft geheimen die ze zelfs voor haar geliefden verzwijgt. Achtervolgd door de gebeurtenissen die haar familie voor altijd hebben veranderd, besluit ze na tien jaar naar Kroatië terug te keren, in de hoop vrede te sluiten met de plek die ze ooit thuis noemde.

Wie het mooist valt is een briljante, met veel vaart geschreven debuutroman die belicht hoe oorlog een levensloop kan bepalen.

ISBN 9789029091886
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2017
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze hardcover met stofomslag