boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Lincoln in de Bardo

lincoln in de bardo george saunders
  • Lincoln in de Bardo
  • Saunders, George
  • € 23,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Lincoln in de Bardo is het prozadebuut van George Saunders, de meesterlijke korteverhalenverteller. De elfjarige Willie Lincoln, zoon van president Abraham Lincoln, wordt twee dagen na zijn dood bijgezet op een begraafplaats in Washington, maar de rouwende vader kan het jongetje nog niet laten gaan. Het verhaal speelt zich af in een bardo – een geestenwereld waarin overledenen het aardse nog niet hebben verruild voor het eeuwige. De geesten, die via Lincoln een ontsnappingspoging naar het aardse zien, en de citaten uit historische boeken over Lincoln (soms echt, soms verzonnen) vertellen het verhaal, dat zich op meerdere lagen laat lezen. Een ingenieuze roman die moeilijk weg te leggen is.

Van de uitgever:

In februari 1862, twee dagen na zijn dood, wordt de elfjarige Willie Lincoln bijgezet op een begraafplaats in Washington. Die nacht bezoekt zijn rouwende vader, president Abraham Lincoln, de marmeren crypte. Nog een laatste keer wil hij tijd doorbrengen bij het lichaam van zijn zoon. Op dezelfde begraafplaats waren ook talloze geesten rond, mensen van allerlei allooi, die één ding gemeen hebben: ze kunnen nog geen afscheid nemen van het ondermaanse. Lincolns bezoek veroorzaakt grote opwinding. Misschien biedt hij een weg terug naar het leven?
ISBN 9789044539202
Uitgever De Geus
Verschenen 2017
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze gebonden met stofomslag