boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het Bos - handleiding voor elke boswandeling

het bos wohlleben peter
  • Het Bos - handleiding voor elke boswandeling
  • Wohlleben, Peter
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Voor mee naar buiten, maar zeker ook voor op de bank

Peter Wohlleben, bekend van Het verborgen leven van bomen, schreef een leesboek over boswandelen met onder andere een determinatiedeel zonder plaatjes. Dat klinkt raar, maar als je begint te lezen valt dat mee. Wohlleben doet aan het ontkrachten van mythes en het overbrengen van echte kennis. Ik durf in ieder geval met een geruster hart het bos in na het lezen van de tips en de nuancerende woorden over teken. Dus: het perfecte boek voor een regendag als de volgende dag de zon schijnt.

Van de uitgever:
In deze handleiding neemt de populaire boswachter Peter Wohlleben ons mee op een ontdekkingsreis door de verborgen wereld van bomen en het bos. Op entertainende wijze vertelt hij hoe we verschillende bomen en hun eigenschappen kunnen onderscheiden. Daarnaast geeft hij talloze tips en adviezen over hoe je je weg kunt vinden zonder kompas of gps, onder welke bomen je moet schuilen tijdens een storm, welke bessen en paddenstoelen eetbaar zijn, hoe je dierensporen moet lezen, hoe je jezelf met natuurlijke insectenverdelgers tegen muggen, mieren en teken kunt beschermen, hoe je het bos met kinderen kunt verkennen en hoe je het best een nacht alleen in het bos kunt doorbrengen.

ISBN 9789400508934
Uitgever LEV.
Verschenen 2017
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze gebonden