boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Ik heet Lucy Barton

Elizabeth Strout Ik heet Lucy Barton
  • Ik heet Lucy Barton
  • Strout, Elizabeth
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

De nieuwe roman van Pulitzer-winnares Elizabeth Strout!

Boeken over problematische familiebanden zijn er in overvloed, maar zelden worden ze zo compact, onsentimenteel en genuanceerd geschreven.  Elizabeth Strout, schrijfster van de met de Pulitzerprijs bekroonde roman Olive Kitteridge, bewijst met Ik heet Lucy Barton opnieuw een haarscherp oog te hebben voor menselijke relaties.

Lucy Barton ligt in het ziekenhuis met een infectie. Wat een routinebehandeling zou moeten zijn, draait uit op een wekenlang ziekbed. Haar man heeft het druk en vraagt Lucy’s moeder langs te komen. Moeder en dochter hebben elkaar jaren niet gezien en zijn, op zijn zachtst gezegd, behoorlijk vervreemd van elkaar geraakt. Op jonge leeftijd is Lucy van het platteland van de Midwest naar New York getrokken om een carrière als schrijfster na te jagen. Wat volgt is een voorzichtige toenadering tussen ouder en kind, waarbij aan de hand van gesprekken en flashbacks, Lucy’s liefdeloze en armoedige jeugd uit de doeken gedaan wordt.

Want net als Olive Kitteridge, is Lucy’s moeder beslist geen makkelijke vrouw. Trots en nurks, op het autistische af. Praten over zichzelf of toegeven dat ze als moeder tekort schoot doet ze niet, laat staan zeggen dat ze van haar dochter houdt. En toch komen we via de dialogen, hoofdzakelijk geroddel over gescheiden buren en door het leven teleurgestelde dorpsgenoten, een hoop te weten. Strout beheerst het ‘show, don’t tell’ principe tot in de puntjes. Zulke levendige en veelzeggende dialogen lees je zelden.

Met 176 pagina’s heb je Lucy Barton in een zucht en een wind uit, en toch heeft Strout er een bijzonder rijk boek van weten te maken. Een boek dat ontroert zonder ook maar een moment in vals sentiment te vervallen.

ISBN 9789025447076
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2016
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze Paperback

buikbandje

Klein en ontroerend boek over een moeizame moeder-dochter relatie. Niemand kan zo mooi nurkse vrouwen beschrijven als Elizabeth Stout. Wie genoten heeft van Olive Kitteridge kan dit dit blind aanschaffen!