boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Handboek voor tienermeiden

handboek voor tienermeiden daphna loudar
  • Handboek voor tienermeiden
  • Loudar, Daphna
  • € 18,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Alles wat je wilt weten maar niet durft te vragen

Iedereen die een pubermeid in huis heeft zal het herkennen: gedoe met vriendinnen, onzekerheid over het lichaam, geheimzinnigheid met jongens. Je kan er met ze over praten, maar het achterste van hun tong krijg je niet te zien. De goeie raad verdwijnt het andere oor uit en hoe je je benen moet scheren weten ze zelf echt beter, hoor, mam. Daarom is het fijn dat het Handboek voor tienermeiden er is. Voor alles dat ze misschien toch niet helemaal weten, maar echt niet aan hun ouders gaan vragen. De toon is goed jong, de informatie helder en nuchter en het ziet er lekker hip uit.

Van de uitgever:
Uniek naslagwerk over alles wat een tienermeisje wil weten maar niet durft te vragen!
Handboek voor tienermeiden is hét meegroeiboek voor meiden tussen de 12 en de 17 jaar. Het boek vanaf de brugklas tot het laatste jaar van de middelbare school dat niet mag ontbreken in je eerste handtas. Ook ideaal voor moeders die niet altijd het juiste antwoord hebben op vragen van hun dochter.

Van een gebroken hart tot die te hoge rekening van je smartphone; van roken, diëten, benen scheren en menstruatie tot hoe je omgaat met social media en je ouders. Dit boek is voor alle meiden die soms vragen hebben, het even niet meer weten, advies nodig hebben of gewoon nieuwsgierig zijn.

Je staat aan het begin van de puberteit, of zit er al middenin. Er gebeurt opeens van alles in je lijf waardoor je je anders voelt en er anders uitziet. En dat kan best verwarrend zijn. Je wordt voor het eerst ongesteld, krijgt haargroei op allerlei plekken en puisten zo groot als knikkers… Maar geenreden tot paniek, je bent niet de enige die hier doorheen gaat! Natuurlijk kun je hier heel veel over vinden op het internet, maar waar begin je tussen die stortvloed aan informatie? En is het wel betrouwbaar? Dit boek staat vol met eerlijke en praktische informatie over alles wat je wilt weten, maar niet durft te vragen, of waar je het met je ouders ab-so-luut niet over wilt hebben. En vertellen meiden van 13 tot 24 jaar zelf hun verhalen over allerlei onderwerpen waar je mee te maken krijgt: over school, vriendschap, verliefd worden, daten, seks, alcohol en drugs.

Daphna Loudar is pedagoge. Omdat ze zelf in haar twenties zit, weet ze nog goed hoe het is om middenin de puberteit te zitten. Ze schrijft niet op een betuttelende toon, maar met humor en zonder een blad voor de mond te nemen.

ISBN 9789000354290
Uitgever Spectrum
Verschenen 2017
Bladzijden 336 blz.
Bindwijze paperback