boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Groeten van het rode autootje

sonja van hamel groeten van het rode autootje
  • Groeten van het rode autootje
  • Hamel, Sonja van
  • € 17,90

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Groeten van het roode autootje

Soms heb je geen woorden nodig voor een mooi verhaal. Sonja van Hamel verzamelde honderden ouderwetse ansichtkaarten met een rood autootje in een landschap. Van die ansichtkaarten heeft ze een boek gemaakt. Nu kun je bladeren en wegdromen bij de avonturen van een rood autootje, denkend dat je op al deze nostalgische plekken was.

Van Ridderkerk tot Madrid, van Londen naar Elburg aan zee, het rode autootje neemt je overal mee naartoe.

Van de uitgever:
Muzikant en vormgever Sonja van Hamel stuitte twaalf jaar geleden op een leporello met ansichtkaarten uit de jaren zestig van de Afsluitdijk. Op elke kaart stond een rood autootje onder een blauwe lucht. De magnetiserende werking die van het autootje uitging en het zogenoemde Tati-element (het absurdisme van de herhaling), leidde tot een ongekende verzamelwoede die tot op de dag van vandaag voortduurt. Van Hamel struint vlooienmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar rode autootjes. Honderden kaarten verzamelde ze, van landschappen en stadsgezichten, met steeds weer dat kleine rode autootje. Voor Groeten van het rode autootje maakte Sonja van Hamel een selectie van de leukste en mooiste kaarten uit haar verzameling. We zien het rode autootje vertrekken vanuit Amsterdam, dagjes uit maken naar het strand, vakantie houden in Frankrijk en Spanje, op wintersport gaan in Zwitserland en stedentrips maken naar Berlijn en Londen. Maar altijd keert het rode autootje weer terug naar Amsterdam.

ISBN 9789463360357
Uitgever Uitgeverij de Harmonie
Verschenen 2017
Bladzijden 166 blz.
Bindwijze Ingenaaid