boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

En toen kwam jij

en toen kwam jij tom de cock
  • En toen kwam jij
  • De Cock, Tom
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Waarom je niet één maar twee papa's hebt

Tom de Cock en zijn man hebben een dochter. Ze is geadopteerd en woont nu bij haar twee vaders. Zoals dat gaat bij adoptieprocedures, duurde het traject lang en dus had Tom de Cock al voordat zijn dochter in zicht kwam, tijd om op het vaderschap te reflecteren. Nog voor er een baby in de pijpleiding zit, houdt hij al van het kind: “Zelfs als je me consequent aanspreekt als ‘hé jeannette’ zal ik je op mijn schouders tillen en zo op de meest heroïsche tocht van mijn bestaan de Prioriteitenberg opklimmen.” Zijn overgave is jaloersmakend, zijn soepele pen ook. Voor gezinnen met twee papa’s, twee mama’s, één papa en één mama en alle andere een grappig boek over die andere weg om kinderen te krijgen.

Van de uitgever:
Een kind adopteren zonder de traditionele moeder in het plaatje: het is een hele krachttoer. Tom De Cock en zijn echtgenoot hadden zo’n grote kinderwens dat ze vol gretige nieuwsgierigheid het parcours aanvatten.  Ze maakten kennis met de adoptieprocedure en alles wat erbij komt kijken.
Gericht aan zijn dochter, gooit Tom De Cock zijn hart op tafel en maakt de lezer deelgenoot van de rollercoaster aan gevoelens die deze reis van eerste aanvraagformulier tot de erkenning van het kind met zich meebracht.
En toen kwam jij is een unieke inkijk in het verhaal van twee adoptiepapa’s, die tijdens de soms zenuwslopende procedure zelf van de ene wonderlijke vaststelling in de andere vallen. Met eerlijke bedenkingen, nuttige ‘facts and figures’, en een stevige lach op iedere pagina.

ISBN 9789023497486
Uitgever Uitgeverij de Bezige Bij
Verschenen 2016
Bladzijden 236 blz.
Bindwijze paperback