boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Donker woud

nicole krauss donker woud
  • Donker woud
  • Nicole Krauss
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Nicole Krauss werd bekend door romans, waarvan Geschiedenis van de liefde de bekendste is, maar op dit moment is ze wellicht bekender als de ex-vrouw van bestsellerauteur Jonathan Safran Foer. Foer kwam al eerder met een ‘verwerkingsroman’, Here I am. Nu is Donker woud verschenen, haar after-marriage roman.

Van de uitgever:
Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan en zijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvend monument voor zijn ouders op te richten. Dan ontmoet hij Menachem Klausner, die hem aanziet voor een nazaat van Koning David en hem uitnodigt voor een reünie. Zijn Klausners motieven zuiver? Ook een bekend Amerikaans auteur begeeft zich naar Israël. Ze laat haar gezin achter in Brooklyn en checkt in bij het Hilton Tel Aviv – waar ze al haar hele leven elk jaar verblijft – in de hoop dat het hotel als inspiratiebron voor haar nieuwe roman kan dienen. Een ontmoeting met professor Geizi Friedman zet haar op een ander spoor: hij weet waar de onvoltooide manuscripten van Kafka bewaard worden en wil dat ze er een af schrijft. Donker woud is een betoverende roman over persoonlijke ontwikkeling, over herinneren en over welke plaats geschiedenis in ons bestaan inneemt.

ISBN 9789026333439
Uitgever Ambo Anthos
Verschenen 2017
Bladzijden 302 blz.
Bindwijze gebonden met stofomslag
Andere talen engels - €17,95