boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dit is het boek voor ouders met een leven

dit is het oek voor ouders met een leven barbara van erp femke sterken
  • Dit is het boek voor ouders met een leven
  • Van Erp, Barbara
  • € 19,99

Als je op de site besteld kan je kiezen voor afhalen in de winkel of toesturen per post. Wij sturen het boek op zodra de betaling binnen is.

Voor alle ouders met een leven.

Wat een rare traditie is dat eigenlijk: een baby een kadootje geven tijdens de kraamperiode. De ouders hebben net alles nieuw gekocht, kom jij aan met een rompertje waar het kind binnen twee weken uitgegroeid is, het zoveelste muziekdoosje met ellendig wijsje,  de knuffel die direct in de vluchtelingen-tas verdwijnt. Bovendien heeft dat kind nog bijster weinig gepresteerd, terwijl de ouders er net 9 maanden zwangerschap, een bevalling en slapeloze nachten op hebben zitten.

Dus ik pleit voor een kado voor de jonge ouders en dan vooral dit kado: Dit is het boek voor ouders met een leven van Barbara van Erp en Femke Sterken.  Een boek over ouderschap dat nu eens niet roze is of over de roze wolk gaat, maar over alle kanten van het ouderschap waarover je je schuldig, teleurgesteld, verbaasd of onzeker over voelt. De boodschap is: alle ouders hebben dit en de kinderen worden toch heus vanzelf 18. De broodnodige relativering, mét humor. Kortom: hét boek voor ouders met een leven.

Van de uitgever:

In 2013 startten Barbara van Erp en Femke Sterken het inmiddels razend succesvolle me-to-we.nl, een online magazine voor ouders met een leven. En nu is er het boek: voor alle jonge en misschien iets oudere ouders die snakken naar een realistische kijk op het ouderschap. Soms is dat immers een roze wolk, soms een enorm grijze donderwolk. Soms gaat het gepaard met vertedering en geluk, soms met gekrijs, gevloek en doorwaakte nachten. En als je dan ook nog op het honderdste stukje lego staat van die week, kan de emmer wel heel erg vol lijken.
Journalisten en bloggers Van Erp en Sterken schreven dit boek voor al die ouders-die-het-soms-ook-even-niet-weten-maar heel-graag-AF-en-TOE-tja-het-is-misschien-egoïstisch-een-eigen-leven-willen-leiden. Met hun herkenbare, geestige en licht cynische columns, lijstjes, foto’s, brieven en tegelwijsheden steken ze medeploeteraars een hart onder de riem. Maar vooral laten ze moeders (en vaders) lachen om hun nieuwe leven, waarin opeens niet meer zijzelf maar de kinderen centraal staan.

ISBN 979038800639
Uitgever Singel Uitgeverijen
Verschenen 2016
Bladzijden 362 blz.
Bindwijze paperback

buikbandje

Een kado voor de baby in de kraamtijd? Aan dit boek hebben jonge ouders meer!