boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De weg terug naar het leven

De weg terug naar het leven Long Litt Woon
  • De weg terug naar het leven
  • Long, Litt Woon
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een vreemder boek is er de laatste tijd niet verschenen

De weg terug naar het leven gaat over paddenstoelen én rouw. En dat gaat verbazingwekkend natuurlijk samen. Het lijkt het leven zelf wel.

Antropologe Long Litt Woon raakte haar grote liefde Eiolf kwijt. Hij overleed onverwachts op zijn werk. Terwijl ze rouwde, kwam ze haast per ongeluk op een paddenstoelencursus terecht. Die organismen, met hun soorten, geuren, gebruiken en de gemeenschap van liefhebbers die ze plukt zorgen ervoor dat Long Litt Woon opkrabbelt. In een interview in Trouw zegt ze daarover: ‘Ze kenden me niet als de Weduwe met een kapitale W. Niemand praat daar over wat je doet of wat je bent, het gaat over paddenstoelen, dus dat was een kans om iemand anders te zijn.’ Inmiddels heeft ze zich ontwikkeld tot paddenstoelendeskundige, die zich vooral interesseert voor de omgang van mensen met paddenstoelen, waarin zich haar eigen achtergrond als antropologe verraadt.

Ze schrijft fascinerende hoofdstukken over hoe de geur van paddenstoelen gedefinieerd werd door de jaren heen, de beoordeling van giftigheid van de verschillende soorten in verschillende landen, de onwilligheid van de plukgemeenschap om in te gaan op de hallucinante kwaliteiten van paddenstoelensoorten…

En steeds is daar ook haar verdriet en haar rouwgevoelens, die ze met dezelfde antropologische blik beschrijft: afstandelijk, maar persoonlijk. Het klopt in dit boek dat haar rouw verweven is met het paddenstoelen zoeken, omdat ook in haar leven die twee dingen verweven zijn.

Een eigenzinnig en levenslustig boek.

Van de uitgever:
Dit is het verhaal van een reis die begint op de dag dat het leven van Long Litt Woon voor altijd verandert. Midden in het verlammende verdriet na de plotselinge dood van haar echtgenoot ontdekt ze bij toeval de wondere wereld van paddenstoelen. In de natuur, zoekend naar de verschillende paddenstoelensoorten, vindt ze eindelijk rust, stilte en nieuwe levensvreugde.
In De weg terug naar het leven, een bestseller in Noorwegen, geeft Long Litt Woon haar kennis en inzichten met humor en aanstekelijk enthousiasme door.

ISBN 9789400510524
Uitgever Lev.
Verschenen 2018
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze Gebonden

buikbandje

Omdat in het leven ook alles intrinsiek verweven is, gaat Long Litt Woon’s verhaal over paddenstoelen ook over haar vak (antropologie) en haar liefde (de overleden Eiolf). Eigenzinnig en levenslustig. – Lot